Skip to main content

Stucunstenaers

Stucunstenaers

stucunst-decoratief-stucwerk-stucadoor
stucunst-decoratief-stucwerk-stucadoor

Frank Rous

Geboren met kalk in de aderen.

Als founder van Stucunst, maar bovenal specialist in het maken van micro-cement badkamerwanden en vloeren is Frank Rous een duizendpoot. Al op jonge leeftijd leerde hij binnen het bedrijf van zijn vader passie en beleving mee te geven aan vloeren, wanden en plafonds die de identiteit van de bewoners uitademen.

Frank is veel meer een kunstenaar dan pleisteraar en bewijst dat nadrukkelijk door op bijzondere locaties zijn zelfontwikkelde decoratieve technieken toe te passen.

Hij stelde dit Stucunst topteam samen, omdat hij ziet dat de markt behoefte heeft aan hoogwaardig vakmanschap. Vakmanschap gecombineerd met een sterk gevoel voor beleving en altijd op zoek naar de ultieme grens van de mogelijkheden in decoratie en in product. Zo struint Frank heel Europa af om elke dag nieuwe inspiratie op te doen en deze uit te dragen in de projecten. Niets is repeterend, alles is uniek. Dat maakt voor hem het ambacht tot een uitdaging, waar jij van profiteert!

Bjorn Fleuren

Met m’n spaantje wil hij nationaal en internationaal de wereld veroveren.

Schoonheid toevoegen aan een interieur. In Nederland, maar ook in andere landen leerde men Bjorn kennen als een alleskunner en als producent van ultieme decoraties. “Jij bent een kunstenaar”, is een door hem veel gehoorde opmerking. “Voor het aanbrengen van elektriciteitsschakelaars krijg je geen applaus, wel voor kunstzinnige wanddecoraties. Dus werd hij Stucunstenaer.

Gedreven en vol ambitie is hij 24/7 met zijn vak bezig. Van het Rijksmuseum in Amsterdam, waar de achterwand van de mooiste Rembrand zijn schilderij is, tot zijn grote inspiratiebron Gaudi in Barcelona.

Bjorn behoort tot de vakgroep ‘Exclusief Restaureren’, een certificatie die in Nederland slechts acht stukadoors mogen dragen. Over zijn werk zegt Bjorn: “Relaties zeggen tegen me: ‘Ik wil een echte Bjorn Fleuren aan de muur.’ Die krijgen ze ook, want telkens opnieuw wil ik alles uit mijn vak halen wat mogelijk is.’

Maar Bjorn heeft nog iets heel bijzonders: Bij hem geen last van harde bouwvakkersmuziek. Bjorn leest digitaal boeken tijdens zijn werk. Krimi’s, misdaad, maar ook een ontspannen GIJP of informatieve Moskovisch. Het inspireert hem creatief nog dieper in zichzelf te graven”

stucunst-decoratief-stucwerk-stucadoor
stucunst-decoratief-stucwerk-stucadoor

Maarten Schoones

‘Met kennis en techniek kun je elke uitdaging aan”

‘Schoon’, zeggen ze in België als ze het werk zien van Maarten Schoones. Hij is een jonge ondernemer die weet wat hij wil. Naast het standaard werk gaat hij elke uitdaging in wand- en vloerdecoratie aan. Juist daar waar anderen liever vanaf blijven en niet aandurven.

Met de ervaringen die hij opdeed bij Knauf, Savantis en Strikolith weet Maarten uit ervaring welke reacties je op de lange termijn bij wand- en vloerdecoraties mag verwachten en welke problemen ontstaan, zodat hij deze al bij het aanbrengen van de decoratie preventief weet te voorkomen. Vanuit zijn leergierigheid en nieuwgierigheid bouwde hij in enkele jaren tijd een omvangrijke bibliotheek aan kennis op waarmee hij relaties behoedt voor problemen op de langere termijn.

Met kennis van zowel de esthetische als de technische facetten van het vak streeft hij altijd weer naar een nog hoger level. Altijd startend vanuit een ‘gezonde’ ondergrond, want op een gehavend doek kan geen enkele kunstenaar een aansprekend kunstwerk maken. Zijn technische kennis en zijn inzicht maken Maarten tot een ‘echte Stucunstenaer’ die zijn wandschilderingen omhult met een hoge technische duurzaamheid.

Arjan van Damme

Wat zijn hoofd bedenkt maken zijn handen!

Special designs en speciale bieren…Het moet wel een beetje apart zijn om bij Arjan van Damme in de smaak te vallen. Hij is vasthoudend, creatief en een enorme Pietje Precies. Nooit bang iets uit te proberen. Wat zijn hoofd bedenkt, maken zijn handen. Hij vindt overal zijn inspiratie: reizen, de winkel op de hoek, het huis waar hij binnenloopt.

Zijn technische en esthetische adviezen zijn zeer gewild en geprezen. Innovatief als hij is, ontdekte hij dat het mogelijk is om de basismaterialen van gietvloeren te verwerken in andere interieuroplossingen. Op die manier ontstonden complete badkamer-, keuken- en designoplossingen. Zelf zegt Arjan daarover: “Het is mijn uitdaging om designinterieurs te ontwerpen en te realiseren die elk voorstellingsvermogen te boven gaan. Nooit tevreden zijn met wat je hebt bereikt, maar blijvend innoveren en perfectioneren, om telkens opnieuw relaties te verrassen en bij hen een brede glimlach op het gezicht te toveren”

stucunst-decoratief-stucwerk-stucadoor

Bent u nieuwsgierig geworden?

Neem dan contact met ons op.

Mail

frank@stucunst.nl

Telefoon

06-50692285